Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2016 11:36 - Минойците са от бялата раса: ДНК развенчава дългогодишната теория, че първата развита култура на Европа е от Африка
Автор: elcho Категория: История   
Прочетен: 1920 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сред българските любители на историята на народа ни, битува мнение сред  поддръжници на хипотезата за автохтонния произход на българския народ яростно отхвърляне на сведенията които идват от един от най популярните и в същото време неглижирани източници за българската история, сборникът Бахши Иман ДЖАГФАР ТАРИХЫ (ЛЕТОПИСИ ДЖАГФАРА). Той е определян като фалшификат а историята описана в него като откровено фентази. 
image

Продължавам да твърдя че единствено непознаването му и първосигналните реакции срещу хипотезата  за тюркския произход на българите са основната причина да вредят относно правилното разбиране на сведенията споделени в този летопис. Привържениците на автохтонната балканска хипотеза оставят слепи за това че сборника всъщност не отрича техните идеи и дори напротив той ги подкрепя с изключителна точност. По отношение твърденията на привържениците на тюркската теория той също е далновидно категоричен и ясно балансиращ, защо и как древните тюрки взимат участие в българския етногенезис не тясно погледнато към балканите а като цяло.
image

Аз ще направя бързо обобщение какво казва този сборник и после ще направя опит да ви покажа че всички тези хипотези имат своето основание и по отделно те разкриват само части от огромното териториално влияние през хилядолетията които е оказал буквално в световен мащаб българския народ спрямо други народи. ДЖАГФАР ТАРИХЫ ясно и категорично казва че:  1. Началото на българите е в племената Имен и Синд.  2. Ясно и категорично казва че българите не са тюрки като зараждане и пояснява как и кога тюрките влизат и взимат участие в българския етногенезис и приемат да се наричат българи, приемат културата и цивилизацията на този велик народ ставайки част от нея. В следствие на това съчетание възниква нов народ който носи в себе си богатството и на двата народа. Но той е само един от клоновете на българите.  3. Ясно и категорично сборника казва кои са предците на всички тюрки а именно сербийците (сирите) Също така ясно локализира земите им. Отново категорично казва кой и кога ги цивилизова и им дава държавност. Къде е тази държава и от кого е основана, как се казва и с кой народ граничи. Това се случва доста по късно след възникването на българите които вече са основали и изградили множество държави и царства достигайки високо културно развитие. 4. Сборника ясно и отново абсолютно категорично локализира прародината на българите. За съжаление омразата и принципа на разделението и до днес прави много хора да остават слепи и да водят безсмислени битки, лишавайки самите себе си от познанието което може да бъде и тяхно.
Ето един кратък анализ на българския етноним от който ще стане ясно че той самият потвърждава тезата изложена в летописа за произхода на българите.
Началото на българите е в племената Имен и Синд. Разбира се летописа съществува на руски но е превод от тюркски прочит на сборника в който са включени множество сведения от различни източници, сред които преобладават арабските и волжко българските. 
Ще направя разяснение относно племенните имена дадени като основа при възникването на българския народ като поясня под какви имена са споменати те в античните извори.
Именците в античните извори са наречени пелазги, което в предвид особеностите на гръцкия език е трансформация от БЕЛАЗГИ.  Белуги и Болги е с знак на равенство по отношение на Белазгите.  Етнонимът Pellasgoi. Могат да се посочат поне три сравнително равностойни тези: 1.От беласги, почти идентичен на белуги, в смисъл на бели хора. 2. От местни бойци - ballosgoi. 3. Последната теза най-пълно обяснява етнонима и дори го свързва с една древна притча, според която телата на хората били направени от кал и се превръщали в кал. Така името pellasgoi е съставено πηλός -глина и goi- потомци на земята (на Гея).  За свещения народ на пеласгите (ПЕЛА идва от ПЕНЯ, (морска) ПЯНА - БЯЛА / ПЕЛА-БЕЛА) ПЕЛАСГИ / ГИ - ГО (goi) - ГЕ (ГЕЯ) бели свещени деца на земята. Това е и значението на етнонима ГЕТИ / БЕЛАСГИ / ПЕЛАСГЕТИ / БЕЛАСГЕТИ / БЕЛИ ГЕТИ. Бели деца на зямята, бели хора. Това е и етнонима на Балхар и Болгар. Означава Бели, с значение и на просветени, светещи, святи, божествени (ар) хора / арийци.
Именците от волжките и арабските сведения отговарят на пеласгите (БЕЛ-АСИ) от античните сведения ИМЕН е древното име на Стара планина. Още АЙМ, ИМ, ЕМ-УС, Хемус. ИМ означава планина (Божествена планина – планината на боговете). Също така и Бог. Името се съдържа в именета на много планини, които остават като маркери оставени ни от древните. Хемус, Имеон, Хималаи, Емине. ЕН означава земя. Именци най общо казано означава планинци, балканци но в същината си правилния превод е божествения народ, божия народ и дори народа на боговете. И на други места именците са оставяли името си като топоним очертавайки пътя на техните разселения (Имеон) Джагфар локализира като изконни територии на именците, балканите и Мала Азия / днешна Турция, Сирия, Ливан и Палестина / Тези територии са наречени Големи Рум (вече упоменатите територии от Мала Азия) и Малки Рум (Балканите заедно с островите до Крит включително)
От друга страна имаме Синдите.
Синдите обитават също огромна територия която е обобщена с общото название УРА и също означава АРИЯ. Ура територия на войнствени народи. От там е останал бойния вик УРА. Когато народите за които е бил характерен този боен вик започнат да го викат, те зовът името на земята си, името на същността си. Уралските планини са запазили етнонима на Ура като топоним. Всички синди са наричани и урци. В нашите земи МАГУРА е съставна дума съдържаща в себе си МАГ и УРА Според ординарната етимология думата се превежда също като божествена планина (могила) Но думата Маг е с древнобългарски произход което е равнозначно на самарски, съответно и шумерски на просветен, мъдър човек, който знае тайните. Често се използва и за вълк, тотемно животно на българите и едно от превъплъщенията на маговете. МАК (МАГ) ЕДОНИЯ съдържа имено това значение в себе си за вълк и просветени едони.  image
Ур, Ура е значението на бял, сияещ, просветен, божествен. Градовете в Месопотамия които съдържат в името си Ур носят именно това значение и са също с древно-български произход според Джагфар Тарихи. Можете да откриете същия корен в българските думи зара, заря (от Сурья) – зора Няколко примера конкретно свързани с българския корен. ОногУРИЯ Племената кутригури, утигури, оногондури.
Под названието на синдите (синдийците) при античните автори се покриват със скити, сармати, кимерийци (камирци, камарци, кари) При арабите се покриват със сакалиби, сака. Траките са по особен случай, тъй като те вероятно от дълбока древност са със синдо-именски произход и ако трябва да съм още по точен това е групата на гетските племена. 
Нека сега видим общата картина на най старите територии на именците и синдийците (това са праотците на българите).

След това смятам подробно и дълго запознаване с етнонима на Именци и Синди, предполагам стана повече от ясно че именците от територията на АРА са така наречените (пелазги - белазги) БОЛГИ. Синдийците от територията на Ура са най общо казано арийци.  
Имен = Болг и Синд = Ари. Какво по ясно от етнонима на българите БОЛГ-АРИ. Тези народи в античността са наричани тракийци и скити всички те част от етногенезиса на Арийците - белите народи. И за да е перефразирано през античните извори, българите са пелазго-арийци (белазг-арии / Болг-арии).
И нека сега преминем към сведението което  
ДЖАГФАР ТАРИХЫ дава за остров КРИТ който в летописа е наречен КРЕШ.
Трябва да отбележа че според Джагфар Тарихи владетелския род ДУЛО е именски, сиреч пелазгийски.
Какво виждаме всъщност? Този летопис дава ясно и категорично сведение какъв е произхода на минойската цивилизация. Той е пелазгийски, белите (ари) божествени Болги. И колкото и откачено да звучи това са древно български народ. Според античната литература и историография пеласгите като предгръцко население са обитавали цялата територия на Елада: областите Епир, Тесалия, Беотия, Атика и Пелопонес в континентална Гърция, островите в Егейско море Самотраки, Лемнос, Лесбос, Евбея, Крит и др., а също областта Троада в Мала Азия, както и цялото малоазийско крайбрежие.
Нека да нажежим още повече материята колкото и неприятно тя да звучи за някой доктринални библейски схващания. Така "мразените" филистимци , древни палестинци според летописа на Джагфар също са с български произход. Палестина е Балистан в летописите. Ето какво казва свещеното писание за произхода на филистимците: Библията твърди че филистимците са пелазги. В Стария Завет се казва, че филистимците, които заселват палестинската земя и ѝ дават името си, произхождат от остров Крит.   
Още ли смятате че волжко българския летопис не струва пукната пара и не си заслужава ни най малко внимание?
Ако очите ви са помазани с "колурий" ще видите и разберете че сведенията се потвърждават взаимно и не си противоречат. 

Както по горе споменах летописът описва владетелския род ДУЛО като именски сиреч пеласгийски: Едва ли има човек който да не знае че руническите символи IYI  са тясно свързани с българите и владетелския род ДУЛО. Почти няма хора които се интересуват от древна история и да не са чували за фетския диск. Датировката му е от 17 век пр.н.е. или късния период на минойската цивилизация. Открит е през 1908 г. от италианска археологическа експедиция край град Фест на остров Крит. Представлява кръгла теракотена плоча с диаметър 16 сантиметра, покрита със странни писмени знаци. Заедно с нея е намерена и табличка с надпис на критското линейно писмо А. Което днес все повече учени започват да свързват като произход с пиктогравското писмо на така наречената в последни времена "Дунавска Цивилизация" За мнозинството любители а и не само диска е известен и всеки го е виждал, но едва ли са мнозинство онези които са виждали табличката открита заедно с него.
Нека хвърлим и някой аналогии в облекло на минойска жрица и българска носия:
image
В заключение ще кажа: Да, наистина открихме топлата вода.



Гласувай:
1



1. didanov - супер ипфо елчо
04.04.2016 17:51
Само така!
цитирай
2. elcho - Само така! Благодарство Де...
04.04.2016 20:21
didanov написа:
Само така!


Благодарство Деляне !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elcho
Категория: История
Прочетен: 286428
Постинги: 164
Коментари: 350
Гласове: 899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031