Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 21:48 - ЗАЩО НАШИТЕ БУКВИ СА ПО-ДРЕВНИ ОТ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ
Автор: elcho Категория: История   
Прочетен: 739 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Цялата история с нашите азбуки е доста странна, защото в период от 50-100 години не се създават, а се структурират и разпространяват в държави, населени с предците ни, но окупирани вече от папата и БатиКана - древни писмени знаци на българите. И то с две доста различни азбуки всъщност.  Ставало е по това време нещо, отново свързано с интригите между двете църкви, които са ни дърпали към себе си - западна и източна римска империя.  В резултат на техните интриги се стига до избиването на колобрите и техните родове, ако и това е точно така, както се тълкува.  Още по-странно е - пак заради чужди интереси, празнуването на този празник - уж на Азбуката, с която пишем днес, пък празнуваме тези, които са структурирали Глаголицата, на която почти никой днес не пише.... Защото ако празнуваме истинския "виновник" за тази азбука - Климент и царете ни, които го натоварват с тази задача, как Петър Първи през 17 век ще налага имперската си амбиция, наречена Панславизъм.... Тази амбиция стои и днес - на едни нива в световен мащаб. Затова навън никой не допуска, а у нас никой не смее, да се каже истината за този празник. Едно е да празнуваме Солунските братя (все пак манипулацията, че Солун отдавна не е в границите ни, но винаги е бил населен с българи - върши работа на чуждите интереси), които структурират и разпространяват Глаголицата, друго е да празнуваме Климент Охридски, и двамата български царе, които го издигат на пиедестал и го позлатяват приживе заради мисията му. У нас почти никъде не може да се намери информация за древността на българските писмени знаци. Достатъчно е да се чете повече и пъзелът сам се сглобява.... Та ето на какво попаднах в един блог:  Тази снимка от професор Джеймс Алън - египтолог, преводач на редица от най - трудните текстове, включително и на тези от пирамидите, преподавател в Браун и Кеймбридж. Това е коптската азбука - БОХАРСКА, така, както я учат египтолозите по цял свят. Азбуката, от която  дешифрират средноегипетския. Книгата е Middle Egyptian, James P. Allen, издание на Кеймбридж, 2010 г.
ТА ПИТАНЕТО МИ Е - ДЕ ГИ СЛАВЯНИТЕ, ДЕ ГИ АСПАРУХОВИТЕ ТЮРКИ, ДЕ ГИ БЕЗПИСМЕНИТЕ ТРАКИТЕ????? ДЕ ГИ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ???? И ЗАЩО НИ ЛЪЖАТ КАТО В ЧУЖДАТА ЛИТЕРАТУРА ПИШАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, ЧЕ ТОВА Е ЕДНА И СЪЩА АЗБУКА!!!!
Коптски - възникнал 1 в. пр-1 в.сл. Хр. т.е. 10 века или едно хилядолетие по - стар от светите братя Кирил и Методий :
Това е коптският БОХАРСКИ, използван предимно в църквите.   
И тук добавяме по темата световните специалисти, щото нашите мълчат.....  Един от най-важните съвременни лингвисти, работещи по това древните езици да влязат в компютъра ни, е Майкъл Еверсън. Неговата задача е да изравя оригиналните напдиси на древните букви, да ги стилизира и кодира за компютъра Ви/ни и да създава колкото се може по - комплексни системи за писане - били те енкодинги, фонтове или каквото и да е там... Та, по една случайност, в неговата сфера на познание се паднали следните езици: българският, древногръцкият и коптският. Работейки с приложения, които са базирани на коптско - гръцката езикова връзка,  прехвърля един и същи надпис от коптски на гръцки и на кирилица. Резултатът:На гръцки текстът е нечетим, на кирилица е четим. Изводът на автора: "Коптски читател би намерил текста на кирилица далеч - далеч - по-лесен за четене, отколкото гръцкия. Не предлагам Коптския да се обедини с кирилицата. Но предлагам връзката им с гръцкия да бъде отменена."  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elcho
Категория: История
Прочетен: 286572
Постинги: 164
Коментари: 350
Гласове: 899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031