Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2019 11:41 - БИБЛИЯТА, ДНК И ХРОНОГРАФА ПОКАЗВАТ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ПО-СТАРИ ОТ ЕВРЕИТЕ
Автор: elcho Категория: История   
Прочетен: 6437 Коментари: 37 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Чрез Латинския хронограф, познат в три варианта, генетичните изследвания на българите и няколко други антични и средновековни извори, успяхме да създадем една доста пълна картина за възникването на европейските народности. Освен това установихме връзката им с българите, както и връзката на евреите с единствения днес народ, самоназоваващ се арийски.

   Самият Хронограф е познат в три варианта. Двата, от 334 г. и 354 г., са анонимни, а третият е на Александър. По-различното, от Битие на Библията, е че текстът предлага след потомците на Ной и едно родово дърво на народите до IV в. Поради това за разчитането му доста важно бе, че на света се появи науката генетика. Другите антични и средновековни текстове, помогнаха да изтрием и някои насложени грешки.

   Латинският текст е един от онези раннохристиянски текстове, които имат по-скоро старозаветен тон, но като информативен исторически документ, а не като духовен. Нужно е също така да допълним, че отбелязваните библейски персонажи като родоначалници на народи не бива да се възприемат като последно ниво на информация. Това е поради факта, че през този период Римската империя, която е била обхваната от Християнското учение, е търсела на административно ниво начин да узакони духовно и своята власт и в този документ нещата стигат до изясняване произхода на императорите и́ по линия на библейските персонажи.

   Тук ще прегледаме няколко пасажа от Хронографа, които обаче са били обяснени в други текстове априори и на места показват грешки в този документ. По този начин изведохме и други важни отговори по някои въпроси.

   Както отбелязахме в текста са изведени родословия след Ной, като преди това, след Адам неговите потомци са доведени до Месопотамия, за да се случи тук потопът. Всъщност и в Двуречието е имало потоп, но от друг вид спрямо Черноморския. Тук той е бил дъждовно-речен, 40 дневен. За разлика от него, при по-ранния потоп имаме събитие, което е продължило веротно почти три години и е било от морски, стихиен характер. То е обхванало земите около Средиземно море и тези около Черноморското езеро, като Балканите и Анатолия са били териториите, заселени най-много с хора и то от най-развитата в тогавашното човечество цивилизация. Ненапразно и генната картина на евреите е тази, която основно се е оформила почти на Балканите преди морското бедствие.

   Може да се направи и изводът, според някои особености в поднасянето на текста, че базата данни с народите, използвана в текста е била налична до  I в. Другият важен извод е, че тюрки и славяни, дори до времето на Константин Велики няма, а траките не са асимилирани. Откриват се сведения, че британи има и то изведени от Йафетовия клон, което потвърждава и гледната ни точка, че тази народност започва да се оформя след изселването на някои (прото-) тракийски племена когато завършва Троянската война.

   Важен факт от документа отново насочва към вероятността Ноевият потоп да е бил Черноморския. При описанието на потомците към Йафетовото коляно са представени все племена живели още хилядолетия след потопа  около морето:

   59.Гамер, от който (са) Кападоките.

   60.Магог, който (създаде) Келтите и Галатите.

   61.Мадае, който (създаде) Медите.

   62.Иуван, който създаде Гърци и Йонийци.

   63.Тобел, откъдето (са) Еталианите.

   64.Мосок, откъдето са Илирите.

   65.Тирас, откъдето (са) Траките.

   66.Кетин, откъдето (са) Македоните.

   67.и коляното (потомството) на Гамерите.

   68.Аскеназ, който (създаде) Сарматите.

   69.Рифан, който (създаде) Савроматите.

   70.Тогарма, който (създаде) Армените.

   В друг пасаж свързан с Йафетовото коляно от Хронографа (на Александър)  се открива, че към тези потомци са и хуните, докато на тяхно място в преписа от 354г. са отбелязани виените. Тъй като досега науката не се е запознала с такова племе, то можем да предположим това да са витините. Към последното насочва и малкото препокриване в името, както и фактът, че в друг надежден античен документ е отбелязано, че хуните произлизат от венетите. Същевременно се вижда, че сармати и савромати също са отбелязани към това коляно. Тези две големи племена са главно масагети, а последните са номади, но предимно от хун-ну групата. Всички са обвързани най-вече чрез генетичния репер R1. Установено е, че при хун-ну той се е развил в R1a1, докато при келти от групата на кимерите той е R1b, а при масагетите е R1a. Всичко това е важна част за оформянето на пълната картина на българската народност в процес на развитие и оформяне.   

   Другите няколко важни факта са, че и тук гърците са свързани с йонийците като същевременно пеласгите ги няма. Знаейки, че йонийците са изцяло пеласги то можем да предположим и защо не са споменати отделно. Също така, че преди изселването към западна Европа именно на галатите се гледа като на гали и точно те са свързвани с келтите.

   Безспорно най-интересно е около Симовото коляно. Ще започнем с цитат на пасажа от 334 г.:

   51.Елам, от който (са) Еламите.

   52.Асир, от който (са) Асирийците.

   53.Арфаксат, от който (са) Халдеите.

   54.Лух, от който (са) Лазите.

   55.Арам, от който (са) Итурите.

   56.зе Бул, от който (са) Лидите.

   57Гатера, от който (са) Гасфените.

(…)

   63.…Хелмодат, от който (са) Индиите.

   64.Сала, от който (са) Бетрите.

   65.Арам, от който (са) Арабите.

   66.Идурам, от който са Гамерите.

   67.Одреба, от който (са) Мардите.

   68.Лезел, от който (са) Партите.

   69.Деелм, от който (са) Зедирусите.

   70.Асал, от който (са) Хискитите.

(…)

   73.Авимилех, от който (са) Хирканите.

   74.Сабеби, от който (са) Арабите.

   75.Мамсвир, от който (са) Армените.

   76.Евилат, от който (са) Гимнософистите.

   77.(Зиези, от който (са) Вулгарите.)

   Изключително важен е този текст, защото все още има учени, които възприемат, че Зиези е родоначалник на българите. Всъщност тук етнонимът, който се предполага, че е за българите е изписан с латинското V, което се чете В, а не Б, от където вулгари, ако е с латинска семантика ще означава простонародните, но ако е с арийската ще означава благородните народи. Освен това само този текст е поставен в скоби, което показва несигурността на автора при формирането на текста. Същевременно на същото място, но в текста от 354г. четем:

   186.Които всички са Бактриани.

   Освен това в този вариант на мястото, където в другия има информация за неизвестните Бетри, пише:

   175.Салеф, от който (са) Бактрите.

   В Хронографа на Александър е отбелязано още по-точно:

   146.Салеф, откъдето растат всички Бактриани.

   Съпоставяйки всички текстове, както и ползвайки базата на други по-древни, разбираме, че след Сала (Салеф) всички народи са все арийски или пряко създадени от ариите, поради което са причеслени към арийските или благородните. Самите те са се белязали освен с -ар (благородник), но и -ана (благословен от небето).  Най-важното е, че Бактр, Бълг, Балх, Бахди са едно и също название на един и същ народ, но чрез използвани от него различни езици. Така, че ако се възприемат тези митологични персонажи за реални създатели на народите, то е по-коректно да се възприема Сала (Салеф) за прародител на българите. Това не са сериозни доводи, за да се използват като последна дума в историята. 

    Трябва да посочим, че тук са споменати и кимерите, които пряко са кимври или тези живели край северните брегове на Черно море. Същевременно, както и в Йафетовата група, за втори път са отбелязани и армените. От други антични извори знаем, че те са създадени и от траките фриги и кимери, освен от местно кавказко население. Поради това при предната тяхна група са посочени по-вероятно предците им от Кавказ, а тук тези от мизийското и фригийско коляно. Двойното споменаване на арабите не смущава науката, защото това са т. нар. първи и втори араби.

   Най-важното е, че по стара традиция, науката още продължава да твърди, че всички симити са евреи. При положение, че Евер е син на Сала както твърди Библията и е представено в тези текстове, а същевременно, че след Сала до  Евилат, всички са българи (бактриани), то е много по-коректно от научна гледна точка да определим, че евреите са с произход от българите. Все пак сина не може да е родител на баща си.

   Последният факт се потвърждава и от генетиката. При евреите е установена почти същата генетична картина, както при българи и италианци. От всички обаче, с най-древни корени са българите. 




Гласувай:
12



1. eva666 - :-)) здравей,елчоо
17.05.2019 12:11
6+ от мен
ето, тук те харесах..
от къде го копна това?
благодаря..
цитирай
2. zaw12929 - ОСНОВА: " Самият Хронограф е ...
17.05.2019 12:15
ОСНОВА: " Самият Хронограф е познат в три варианта. Двата, от 334 г. и 354 г., са анонимни, а третият е на Александър. По-различното, от Битие на Библията, е че текстът предлага след потомците на Ной и едно родово дърво на народите до IV в. Поради това за разчитането му доста важно бе, че на света се появи науката генетика. Другите антични и средновековни текстове, помогнаха да изтрием и някои насложени грешки."
цитирай
3. elcho - Хей eva 666...
17.05.2019 13:51
Радвам се и благодаря за високата оценка ! Всъщност, никога не съм имал в живота и в училище такава оценка, каквато ти ми даде !!! А това го копнах от общата градинка. Можеш и ти да си копваш по нещо от там. Има за всички !
цитирай
4. elcho - Здрасти zaw !
17.05.2019 13:54
Наистина, добре че излезе Генетиката и сега много народи се срамуват, а ние пък се възгордяхме, което е хубаво !,....
цитирай
5. radostinalassa - Евреите и арабите имат...
17.05.2019 16:44
един и същ предшественик, който е живял преди 4000 години според Клесев.
След това те се разделят по религиозни причини.
цитирай
6. radostinalassa - На Земята винаги кокошката е ...
17.05.2019 18:11
по - стара от яйцето. Но не съм сигурна, че ние сме кокошката за евреите. а петела е ясно кой е. Ти ще ни го опишеш.
цитирай
7. shtaparov - Приемам напълно това, понеже из...
17.05.2019 18:36
Приемам напълно това,понеже изследванията на езиковата археология показват съвсем същото но най-вече това,че евреите са родствени с "пра"- Българите. Отдавна се готвя да пусна статия за това,но все нещо ми излиза под формата на допълнителна работа и нещата се отлагат.
цитирай
8. elcho - Здрасти shtaparov
17.05.2019 20:15
Ще чакам с интерес и ти да намериш нещо по това. Аз попаднах и на друга опция, че произлизаме с тях от ЗИЕЗИ, но от двама сина на Зиузуду.
цитирай
9. radostinalassa - Тогава излиза, ...
17.05.2019 20:17
че и арабите са произлезли от нас. Но те имат друг външен вид.
цитирай
10. elcho - Радостина !!!
17.05.2019 20:17
........ знаеш ли, че чудна птица е петела,.... вода пие,..... и не пикае......?!?!
цитирай
11. radostinalassa - Питам кой е петела, а ...
17.05.2019 20:42
не какво отделя.
цитирай
12. elcho - !!!!!
17.05.2019 21:01
Сега приемам въпросът ти сериозно ! Но понеже съм писал по това, но може би не си прочела. Ние сме от семето на Ной, Зиузуду - Зиези. Той има двама сина от които тръгват родовете от които сме ние. Предполага се че сме от единият син Яфет. /. ЯФЕТ-Петела /.
цитирай
13. radostinalassa - Библията си е Библия.
17.05.2019 21:27
Нашата история са Ведите. Но все пак е имало една бяла раса. Смесена с негри е дала арабите, т.е. евреите.
цитирай
14. radostinalassa - Хитлер също е бил евреин, с негърска кръв
17.05.2019 22:27
Да не е произлязъл от нас? Стига ни, че Ленин е оттук.
цитирай
15. анонимен - Хареса ми и го напомпих, но трябва да ...
17.05.2019 23:10
Хареса ми и го напомпих, но трябва да уточним, че българите не само от евреите са по древни, ами и от китайците, и изобщо от всички народи, и не са със земен, а с извънземен произход.
Пример е лелката по горе, радостната, тя е от черна дупка номер 2135.
цитирай
16. radostinalassa - 15. pompaduridiot
17.05.2019 23:24
Ти сигурно си яйчицето, но си от мъничките яйчица. Напомпил си черната си дупка. Аз знам как стават тия неща, иди лъжи прабаба си.
цитирай
17. elcho - Радостина
17.05.2019 23:33
Нарочно пропуснах, но виждам че се интересуваш за Евреите. Те произлизат от другият син на ЗИУЗУДУ. Явно на времето хората са познавали по-добре Историята и за това днес се учудваме, защо е била тази борба да спасяваме Евреите от СС. Е,...... тук сме за да каже всеки по нещо, нали.....?!
цитирай
18. radostinalassa - Библията е писана от много хора
17.05.2019 23:38
Нашата раса е еволюционно много по - стара от подрасите.
цитирай
19. krumbelosvet - А скандинавците?
18.05.2019 00:02
Да не са неандерталци скандинавците? Македони има, скандинавци няма. А, да, и "славяни" няма. Къде е генетичния стандарт на славяните? Които, ако не бяха така грижливо унищожавани, щяха да са най-многобтойното БЯЛО население (като траките, каквито са). Как така, от най-многобройното население след индусите, според Херодот, днес НЯМА НИТО ЕИН ТРАК? Но пък и славяни няма. Само дето половин Европа, от Одра до Урал, говори славянски, т.е. ТРАКИЙСКИ.
цитирай
20. ard - Няма никакво значение
18.05.2019 01:33
какви са били българите едно време и откъде били дошли.
Важно е какво правят днес, за да ги има утре.
То това се отнася за всички народи разбира се, тези които искат да ги има утре правят деца, другите си чешат езиците по сайтовете.
цитирай
21. shtaparov - Ще чакам с ...
18.05.2019 03:40
elcho написа:
Ще чакам с интерес и ти да намериш нещо по това. Аз попаднах и на друга опция, че произлизаме с тях от ЗИЕЗИ, но от двама сина на Зиузуду.

Аз отдавна съм намерил по нещо но нямам време да го систематизирам и да събера в една статия,за да мога да го публикувам. При мен дори излиза,че произлизаме директно от Зиези т.е.- ние Българите сме неговите синове. Затова темата ми е интересна и ще продължавам да я следя,макар друга версия да ни представя като негови внуци или правнуци.
цитирай
22. radostinalassa - Разбира се , че има генетичен стандарт за славяните
18.05.2019 08:23
Бяла раса, пръстови отпечатъци, генетични маркери, антропология, славянски език, който се говори комично от другите соеве и подсоеве, поради друго устройство на говорния апарат.
цитирай
23. анонимен - Тоя материал е измежду историче...
18.05.2019 09:06
Тоя материал е измежду историческата фантастика, според която българите са по по най, пъпът на света и сърцето на човечеството, ама подобни фентъзита имат малко общо с истината. Българите не сме нищо особено, тъкмо обратното, доста непълноценни сме, дори днес сме най изродени от всякога. А неадекватните, налудничави и инфантилни дращеници на оная от черната дупка още повече го окарикатуряват.
цитирай
24. radostinalassa - 23. pompaduridiot
18.05.2019 09:32
Тия ги пиши на Поростоль и Коко. На мене не ми действат писанията ти. Българите не са изродени, в това няма никаква логика.
цитирай
25. krumbelosvet - Радостина,
18.05.2019 19:36
Ще задам въпроса по-иначе:
От коя част на света са взети генетичните данни на славяните?
Щото само в Русия се имат за славяни. А те са ной-смесени със СКАНДИНАВЦИ, МОНГОЛИ, НЕМЦИ, КАВКАЗЦИ и БЪЛГАРИ. Поляците казват, че са латини. Чехите са май евреи. Словаците не ги знам... На сърбите им пуснаха ОБЕДНЕН УРАН и колко живот им остава, не се знае. На нас също...
цитирай
26. radostinalassa - Дай тогава да елиминираме тези, които не са славяни
18.05.2019 21:22
Другите раси и подраси. В Русия 80 % са от белия сой. В США след 40 години ще са 50%. Фините са от бялата раса.
Всеки ден се срещаме с радиация, дори и тук пред компа. Вземи предохранителни мерки или го изключи.
цитирай
27. krumbelosvet - Това за радиацията
19.05.2019 04:17
го кажи на облъчените от Хирошима и Нагазаки.
А аз успях да работя в уранова мина само 4 месеца. Попаднах на стара немска галерия (край с. Сеславци), нагълтах се с РАДОН , и ми поникна липома. Изрязаха я и ме уволниха. 31 години от тогава. Не учи баща си как се правят деца. Денем и нощем учиш хората на неща, които не знаеш.
цитирай
28. radostinalassa - Когато някой болен от рак преживее 5 години, ..
19.05.2019 09:41
то медиците го смятат за оздравял. Ти си оздравял 6 пъти и то не от рак, а от липома.
Ти си инженер, нали? Не се бъркай в неинженерните области.
цитирай
29. krumbelosvet - А ти, радостина, можеш да се бъркаш у сичко.
19.05.2019 16:30
Имаш ли поне средно образование? Четящият невежа е опасен, пишещият - още повече.
цитирай
30. radostinalassa - Казах ти в прав ред, че аз...
19.05.2019 18:14
публикувам мнението на други автори, които смятам , че са прави. Това са само около 7 души в нета. Останалите обслужват днешната медицина и фармация, които наблягат на лечението до края на живота на хроничните болести и печеленето на милиарди. Щом те устройва това положение , просто чети листовките на лекарствата.
цитирай
31. elcho - Да припомня, че
20.05.2019 22:18
Това е графата по История. А в ляво оцветено в синьо има таблица с блогове за поезия, тя и той, музика, готварство, политика, и мн. др. Възможно е в бързината, човек да се обърка и да натисне грешното поле. Няма лошо. Просто виждам, че се водят коментари не по темата. С уважение и лека вечер.
цитирай
32. radostinalassa - Този блогър винаги променя темата
21.05.2019 20:04
Все ме пита дали мога да чета.
цитирай
33. elcho - Все ме пита дали мога да чета. Ами ...
21.05.2019 23:18
radostinalassa написа:
Все ме пита дали мога да чета.

Ами кажи му че можеш да четеш и го питай, какво иска да му прочетеш. Явно той не може да чете и за това те пита тебе. Няма лошо, помогни на човека...
цитирай
34. radostinalassa - Просто нямам желание
22.05.2019 14:45
Защото пиша коментари при него, а той редовно ме изтрива. Не му харесва и как пиша.
цитирай
35. elcho - Доколкото видях сега, той пише за политика и разни други.
22.05.2019 15:40
Няма лошо. Ако го харесваш, просто му пиши на лично и му дай фейса си и готово. Но, ако той не те харесва, то тогава трябва да го впечатлиш с нещо готино. Например с комплименти пак става. И ще е добре да си ползвате на лични писма хем да не ви четеме ние. Виж как хубаво го измислих. Сигурно не сте се сетили двамата, нали ?!?!
цитирай
36. radostinalassa - Прав си, така е редно
22.05.2019 19:04
Ние си пишем редовно на ЛС. Сега ще ме изобличи , по този повод. Но аз винаги пиша с чувство за хумор, а и не се впечатлявам много много.
цитирай
37. elcho - Ние си пишем редовно на ЛС. Сега ще ме ...
22.05.2019 20:16
radostinalassa написа:
Ние си пишем редовно на ЛС. Сега ще ме изобличи , по този повод. Но аз винаги пиша с чувство за хумор, а и не се впечатлявам много много.
то и аз така. Трябва и малко забавления !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elcho
Категория: История
Прочетен: 286479
Постинги: 164
Коментари: 350
Гласове: 899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031