Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2019 14:58 - Времето не e линейно, прозряха учени. Случва ли се всичко тук и сега?
Автор: elcho Категория: История   
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Усещането за време, присъщо за всеки ни убеждава, че времето се движи от миналото към бъдещето и това движение е необратимо. Но дали има реална оценка, която да отличава миналото от бъдещето ? Експериментите си астрономът Козирев основава на следните разсъждения: “Ако една система се извлече от нормалното протичане на времето, то тя ще бъде в състояние да изпита силата на течението на времето. Чрез анализиране на принципа на причинно-следствената връзка може да се заключи, че ротацията на тялото е механичен способ за извеждането му от обикновеното течение на времето “. Звездите са толкова далеч от нас, че те движейки се в пространството, биха могли да бъдат в напълно различно място от това, което показва идващата от тях светлина. Казано по-просто, те често не са там, където ние ги виждаме. А времето, според Козирев, не се разпространява като светлината, а се появява изведнъж в цялата Вселена. 

image


Всичко съществуващо функционира, следвайки с точност гениален план, а съдбата и бъдещето на всеки от нас са предрешени. Именно тук стигаме и до нашето разбиране за време, според което то се дели на минало, настояще и бъдеще. Това гласи нова теория, с автор д-р Брадфорд Скоу от Масачузетския технологичен институт. Според нея всичко съществува тук и сега, в настоящето.

Ние, хората нямаме сетивата, за да осъзнаем цялостната картина на живота и затова я възприемаме по скоро като пъзел, отколкото като неразривно цяло. Човечеството използва усещането си за време и дели всичко преживяно на минало, настояще и бъдеще, за да съумеем поетапно да осъзнаем и разберем всичко, което ни се случва. Не се замисляме, че нашите преживявания, всичко около нас и въобще целият живот не идват и не си отиват, а винаги присъстват като едно. В действителност, времето не е линейно.


Изследователите, подкрепящи тази теория, смятат, че времето трябва да се разглежда като измерение на пространство-времето, както теорията на относителността твърди. Времето е постоянна и неизменна част от единната тъкан на Вселената, а не нещо, което се движи около и в нея. Всичко, което се е случило и всичко, което ще се случи, в действителност се срещат в един момент, за да образуват настоящето като това протича наведнъж, а времето е част от пространството.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elcho
Категория: История
Прочетен: 286546
Постинги: 164
Коментари: 350
Гласове: 899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031