Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2019 08:32 - ПРОИЗХОД И РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Атлантската епоха се характеризира с насочване на човека към изграждане на неговото самосъзнание, за да може да се оформи и обособи човешкото същество, като отделно осъзнаващо се “Аз”. В този период на развитие, човечеството навлиза в най-гъстите енергийни полета на Материята. Най-високи постижения в интелектуално отношение постига петата култура: Древно - Семитската, която поставя основите за развитие на днешната V - Арийска / Бяла / раса.

В корените на тази последна култура на Атланската раса се крие родоначалието на българския народ. Най-важен момент във вече започналото еволюционно развитие на човека е влезлия в действия, нов успоредно със закона за Самосъхранение, закон на Дълга. ”В този период на човешко възлизане по стъпалата на органическото развитие, някъде към края на природната стълба на първата еволюция, се ражда нова епоха за човешката душа. Напредналото естество на човека налагало необходимостта да се подчини на един друг закон – великия закон на дълга, - да се подложи на едно ново влияние - влиянието на най-великата сила в природата – любовта. Само тази сила, действаща в глъбините на душата му, е била в състояние да го избави от израждане и преждевременна смърт”. - Учителя

Бялата раса ще съществува 12 960 години, до сега е преминала през пет култури, всяка една с продължителност от 2 160 години. Културите в Арийската раса са: Древно - Индийска, Старо - Персийска, Египетско – Асиро-Вавилонска, Гръко - Римска, Западно - Европейска и от 22.08.1914 г. от н.е.,  петата раса навлиза в своята последна шеста култура - Славянска, с продължителност 2 160 години. Последователно културите на Бялата раса са се развивали под зодиакалните знаци на Рак, Близнаци, Телец, Риби / началото на новото летоброене или идването на Христос / и Водолей / фиг. 5 / за сегашната шеста, Славянска култура. Седмата култура остава безплодна.


Ето как са разглеждани тези глобални исторически периоди в човешката история от Учителя: ”И трябва да се изучава историята и развитието на народите, като един непреривен творчески процес. Сега учените знаят много малко за първите народи, които са се явили на Земята. А за това има достатъчно исторически данни. Сега хората почти нищо не знаят за Полярната и Хиперборейските раси, които са били епохи на велика култура, за която има запазени спомени само в легендите. Това е златната епоха, за която говори гръцката митология; това е райският живот на човечеството, за който говорят религиите. Също така съвре-менните народи нищо не знаят за Лемурийската раса, в която човечеството попада в едно отклонение от нормалния си развой и дойде до положението, което религиите наричат грехопадение. Но като стигнем вече до Атланската раса, за нейното съществуване и култура има много исторически и писмени паметници. В тази област учените са натрупали много факти / ?! –б.а. /, които не подлежат на никакво съмнение. Но все пак тези факти не могат да ни дадат ясна представа за историческите процеси в онази далечна епоха. Но окултната наука познава този процес още от полярната епоха и го проследява до наши дни. А познанията на сегашните учени се отнасят повече до настоящото състояние на този процес - до историята на Бялата раса. И тази Бяла раса се е развивала в ред подраси и народности. В бялата раса проличават три големи подраси:
Англо - Саксонската, в която влизат англичани, германци, шведи, норвежци, датчани;
Латинската, в която влизат французи, италианци, испанци и третата подраса е Славянската, в която влизат руси, поляци, чехи, югославяни и българи.

Но всички тези раси принадлежат към петата подраса / култура б.а. / от петата раса; към първата подраса / култура б.а. / принадлежат индусите, към втората подраса / култура б.а. / принадлежат иранците / персите /, към третата подраса / култура б.а. / принадлежат египтяните и асировавилонците, към четвъртата подраса / култура б.а. / принадлежат гърците и римляните, а към петата подраса /култура б.а. / принадлежат, както казах, англо-саксонците, латинците и славяните. Но освен народите на тези подраси, днес по лицето на земята има племена, изостанали от Лемурия, а по-голяма част от населението на земята е от Атланската раса - китайци, японци, монголци и всички жълти и червенокожи принадлежат на Атланската раса. Всички тези народи до сега се намираха в едно спящо състояние, в един застой в своето развитие. И европейските народи сега се стремят да ги събудят, но важно е как ще ги събудят. Тъй като сега бялата раса събужда жълтата, ще се намери един ден в затруднено положение. Те събуждат в тях войнствените и национално-расовите стремежи и виждаме, че жълтата раса, най-първо в лицето на Япония и после на Китай, започва да се организира на борба с бялата раса. Затова белите трябва да бъдат по-умни в събуждането и организирането на жълтата раса, защото иначе цялата бяла раса ще се намери в едно голямо противоречие. За да не се отрази вредно събуждането на жълтата раса, европейците трябва добре да познават развитието на историческия процес, в който участват и да знаят своето място в този процес и своята роля. Но европейците със своя спекулативен ум искат да надхитрят природата, но тя е по-умна и всякога ще им даде един такъв урок, че ще я помнят”. – "Смисълът на Историята” Беседа, изнесена от Учителя на 18 ноември 1934 година, издадена във вестник “Братство”, под редакцията на Влад Пашов.

Сцената, на която се развива и съществува нашата пета раса, са сегашните пет континента. Епохата на Бялата раса се характеризира основно със започване първоначалното развитие на свръх съзнанието в човека, придобиване наново на загубените през еволюционния ход сетивни органи и усещания, разширяване на съзнанието и бележи начало в развитието на шесто сетивно чувство и съответен орган. Шестата Славянска култура е основа, върху която се посяват и поникват семената на VI раса - ерата на Божиите синове. Нейното времетраене е 365 000 години, седемте и култури са с продължителност по: 5 214.2857 години и се развиват под зодиакалните знаци на Козирог, Стрелец, Скорпион, Везни, Дева, Лъв и Рак. / фиг. 6 / В тази, Шеста раса липсват безплодни култури.


В расата на Синовете на Слънцето се развива напълно ясновидството във всичките негови форми, покълват поставените в зародиши всичките дванадесет сетивни органа в човешкото тяло, то търпи съществена промяна в своята форма. През тази светла епоха, човечеството навлиза безпрепятствено в Космическите светове и придобива нов, съществено нов мироглед на базата на едно ново Космическо съзнание. За място на тези действия Разумната Природа подготвя “нова сцена”, шестата раса ще започне своето съществуване на нови шест континента през 4 074 година от н.е. Един от новите континенти, според Учителя ще се издигне от сегашното дъното на Тихия океан, част от Азия, а именно Сибир и някои други области от Северна Азия ще бъдат съединени с новият шести континент, някои от сегашните континенти ще бъдат потопени във водите на Световния океан.

Седмата култура на шестата раса полага основите на първата култура в новата VII раса, Тя е с времетраене: 11 992 991.2551 години, на нейна почва се развиват седем култури с продължителност по 1 713 284.4650 години под зодиакалните знаци на Близнаци, Телец, Овен, Риби, Водолей, Козирог и Стрелец.


През тази епоха човешкото същество достига своето съвършенство, развива всичките си дванадесет сетивни органи и чувства, заложени в него преди милиарди години, със слизането му на Земята. Придобива възможността да заема всичките възможни енергийни полета и да приема множество съвършени форми във Вселената.

Последната култура на VII раса, ще подготвя новия дом на човечеството, напуснатата преди милиарди години, мечтана планета Сириус. Оттам човешкото същество  може да навлиза в енергийните полета на Духовния свят, откъдето е дошъл и слязъл на Земята. С “тяло”, наново изградено в еволюционния процес от най-чиста и фина енергия. Сегашните непреодолими пречки: време, пространство, материя, енергийни нива за Него тогава няма да съществуват, всяка една точка от Всемира ще бъде посещаема, в който и да е момент. В края на тази величава епоха се изпълняват пророческите думи в библейските сказания, за сливане в едно с Разумното Начало и неговата Първо Причина, всичките части от Цялото стават Едно, ”мъртвите възкръсват за живот Вечен”.

В еволюционен план минералното царство заема енергийното мястото на растителното, растителното на животинското, а животинското на човешкото царство. Във Вселенски аспект се извършва “свиване” на Вселената и сгъстяване на енергийните нива към една точка и подготовка за нов “взрив”, разширение т.е. осъществяване на една от безбройните пулсации във Всемира, в които процеси активни участници сме и ние.

Описаните седем раси и съпътстващите ги 34 култури, са с продължителност на времевите цикли: 2,882194723.109 години. Това е времетраенето, за което човечеството преминава изцяло от преходното в непреходно, от поредиците на смъртта във вечния живот и от царствата на борбата и разединението към царството на Абсолюта. Този Велик цикъл има редица характерни особености, на част от които ще се спрем.
Той започва, протича и привидно завършва за нас под знака на една Велика загадка: - Каква е целта на Живата Разумна Природа, с тези непрекъснати инволюционни и еволюционни процеси в човешкия живот? Отговорът от позициите на Новото учение и неговата Наука на Истината е:
- Целта на Първопричината е да развие и усъвършенства в човека свръх съзнанието, неограничените му умствени и духовни способности. И паралелно с осъществяването на тази цел, човека работи с материята с всичките нейни енергийни форми, одухотворява ги, и подготвя за взаимното им сливане с Вечното Единство и Хармония. При реализирането на тази Велика задача се открояват последователно разумни действия, върху които е необходимо до се спрем:

1. Във всяка една раса, човешките същества, които завършват своя етап от еволюционен път на развитие, остават в съответното енергийно ниво - свят с определена форма и енергия в нея. От тези нива те подпомагат и направляват еволюционното развитие на другите по-ниски в еволюционен план царства -минерално, растително и животинско.

2. На Земята съществуват тайни мистични центрове, в състава им влизат духовни братства от различни енергийни нива, те подготвят активно условията за съществуване на всяка поредна раса. Същевременно, те са и Еталон за степента на развитие на човешкото същество в дадена раса.

3. Всяка една поредна раса включва в първата си култура напредналите духовни същности от предходната раса, а също така и човешките същества от безплодните и култури. Тази необходима разумна последователност учудва и обърква в достатъчна степен археолозите и историците, които откриват в т.н. културни пластове: първобитен начин на живот и архитектурни обекти построени благодарение на високи по степени знания и умения, които дори в момента не притежаваме.

4. Прераждането и кармата са закони, задължително влизащи в процесите на възникване, развитие и упадък на расите и културите, те се подчиняват на един от основните Вселенски закони за запазване и трансформация на енертгия. Тези закони са започнали своето действие, както вече споменахме през III - Лемурийска раса и ще продължат своето влияние в по-други форми върху еволюционните процеси в човешкото общество до VII - та поредна раса.

5. Всяка една раса оставя в различни форми и под различна форма “закодирани” послания и информация за следващите поред раси, откриването на тези знания и “разкодирането” на посланията, става единствено възможно при приравнени или по-високо заети енергийни нива. / гр. 1 / За пример: Сегашната ни V-та раса е във възможен контакт с енергийни форми завършили своята еволюция в IV-та Атланска и III-та Лемурийска раси. Формите на контакт могат да бъдат разнообразни, една от тях е срещите ни с НЛО!

6. Разумната Жива Природа е взела строги предохранителни мерки след т.н. грехопадение на човечеството преди около 18 милиона години, да нямаме възможност за пряк контакт с Висшия Разум. Велика тайна забулва този период от нашето развитие. Обмена, който се извършва между нас и Първопричината става единствено с “посредничеството” на напредналите човешки същества, завършили своето еволюционно развитие в земни условия преди милиони и милиарди години. Това ограничение ще съществува до навлизането ни в VII-ма раса, седма култура.

Изброените характерни последователности предизвикват различни мисли, една от тях е: - Несправедливостта на наложените ограничения! Тогава нека си припомним: Как постъпихме със Сина Божи Христос, Който дойде при нас изпълнявайки волята на Живия Бог? - Спасение на душите ни: - Разпънахме Го на кръста. Как постъпваме с разумните напреднали същества, осъществили контакт с нас, и представените ни от Тях научни технологии? - Използваме ги за унищожение и разпъване на кръста на цялото човечество. Какво е отношението ни към хората, живеещи редом с нас, надарени след Велики страдания с възможности да ни помагат безкористно? .......

Векове наред човечеството, слязло в гъстата материя, на планетата Земя, отправя поглед към звездите, търси своя вечен звезден дом, там откъдето е дошло. И този наш дом реално съществува, за него говори и Учителя - Това е Звездата на звездите носеща името АЛФИОЛА. Това наименование може да се тълкува с първата буква от славянската азбука, като: Начало на Началата. Когато завършим своят еволюционен път на развитие, не само тук на Земята, а и на други планети и в междузвездното пространство, извадени от тъмната бездна на материята от Сина Божи, ние започваме своя растеж нагоре към висините на висшето духовно просветление. Този път ни извежда наново в сферата, от която сме слезли някога към периферията на Вселената. На планетата Земя, която в състава но Слънче-вата система, се намира някъде в покрайнините на Млечния път.

Духовното учение, с неговата Наука за Истината, бавно и последователно повдига завесите на непознатите, ”позабравени” от нас по-висши светове, все по-дълбоко се вкоренява в нас Безкрайното, като функционална, неделима час от Реалността.
Огромно е разстоянието до Великото Начало, но не и непреодолимо! Нашият истински дом, на всичките по вид и съдържание енергийни форми, се намира от нас, живеещите в момента на Земята на разстояние: 3,90175.10 40 земни години. За преодоляването на това неописуемо разстояние, е необходимо да се премине през четири енергийни полета, всяко едно от тях с по седем енергийни нива. Всяк
о следващо поле е съставено от все по-фина енергия. Преодоляването на съответното поле, става само с енергия съответстваща на тази в него. Разстоянието между полетата е по 1,40544.10 10 години, а на нивата в тях 2.0077.10 9 години. Ще приведем един пример, показващ величието на Жертвата от Христос за всички нас: За да дойде на земята Сина Божи се смалява 78 милиона пъти, изминава разстоянието от 5,0025.10 32 години и претърпява трансформация на енергия в три енергийни полета! Малко е сегашното ни въображение, за да може да си създаде представа за тези Процеси, за необятността на световете във Всемира, за съществата “преминали” човешкия етап от своето развитие преди милиарди години. ….

Но, Пътят е посочен, Той е пред нас - помагат ни, ние сме длъжни в името на Великата Разумност, Която е в нас, с цената на Жертвата, да Го извървим.





Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869645
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава